A XV. Székelyföldi Geológus Találkozón

Plenáris előadás, kutatóink és diákjaink nagy érdeklődést kiváltó előadásai, riportok, új kapcsolatok teremtése - sikeres részvételünk volt a XV. Székelyföldi Konferencián! A kapcsolódó kiránduláson betekintést adtunk legfrissebb kutatási eredményeinkről a Csomádon

2013. október 25-26-án rendezték Kézdivásárhelyen a XV. Székelyföldi Találkozót, ahol a helyi geológusok mellett Magyarországról érkezett szakemberek is bemutatták friss, jórészt a térség földtanára vonatkozó tudományos eredményeiket. Az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport 6 munkatársa, valamint két diák vett részt a konferencián, ahol az előadásaink, többek között a Csomád Vulkánexpedíció eredményeiről, nagy érdeklődést váltottak ki. Egyik hallgatónk, Lajkó Miklós lendületes, érzelmekkel is átfűtött, de a tudomány talaján maradó előadását különdíjjal jutalmazták.
A konferenciához kapcsolódóan keresett meg és kérdezett a helyi Székely Hírmondó riportere a csomádi kutatási eredményeinkről és adott összefoglaló riportot a lap hétfői, október 28-i számában (http://www.hirmondo.ro/web/index.php/aktualis/49193-Aktv-vulknok-Szkely…). Szintén megjelent híradás a Háromszék c. lapban (http://www.3szek.ro/load/cikk/64795/a_csomad_vulkani_tevekenyseget_elem…).

Van tehát érdeklődés kutatómunkánk iránt és ez serkentően hat a további tudományos tevékenységeinkre!